Hoe is de dodo uitgestorven

Dit zijn 3 manieren hoe de dodo waarschijnlijk is uitgestorven.

1.  De eerste oorzaak is door de geiten, varkens en honden die de Nederlanders  meebrachten naar het eiland Mauritius. De varkens aten de eieren op van de dodo’s. De geiten aten de nesten op. En dus sterven de dodo’s uit.

2. Het kan ook nog zijn geweest omdat de bomen zijn gekapt. En daardoor de dodo is uitgestorven.

3. En natuurlijk door de mens. De mens aten het vlees niet op maar de eieren. Want ze vonden het vlees walgelijk.

Laat in de reactie’s weten wat u denkt hoe de dodo is uitgestorven.
Groeten Fardou.

 

uitsterving wolharige neushoorn

de meest waarschijnlijke redenen


Wooly rhinoceros.jpgde meest waarschijnlijke redenen hoe die is uitgestorven zijn : is door klimaatsveranderingen, want het werd steeds warmer en daardoor kon hij niet goed leven. het kan ook door vijanden van de wolharige neushoorn zijn geweest(de roofdieren) zoals de sabeltandtijger en de holenleeuw. maar de mensen kunnen het ook zijn geweest. die jaagden veel op de dieren, en sterven ze uiteindelijk ook uit.

 

mijn argument:


ik denk dat het door klimaatsveranderingen komt want, toen werd het steeds kouder en daar konden ze niet tegen en kunnen ze ook geen eten meer vinden. ik denk niet door de roofdieren want elk dier heeft wel een vijand. daardoor sterven ze ook niet snel uit. de mensen staat op mijn top 2 omdat dieren vind ik daardoor best snel uitsterven.

De bronafbeelding bekijken

bronnen:

  1. pleistocenemammals.com
  2. www.nationalgeographic.nl
  3. www.scientias.nl
  4. wikipedia.orgn

laat weten in de reacties wat u denkt hoe de wolharige neushoorn is uitgestorven!

survival international

ik ga iets vertellen over de site Survival international

survival international helpt inheemse stammen zoals indianen. Want ze houden houthakkers, mijnwerkers, en oliemaatschijppijen tegen om bestaansmiddelen te vernietigen. Bijv. bomenkappen en andere dingen die ze gebruiken om te overleven. Als ze deze actie niet begonnen waren, waren de inheemse stammen uitgestorven.

maar ze kunnen nog steeds hulp gebruiken. Kijk vooral op de site en doneer geld. Samen redden we de Inheemse stammen!

lyuba

dit gaat over de babymammoet lyuba

lyuba

Lyuba is een wolharige babymammoet die ongeveer 42.000 jaar geleden overleed. In mei 2007 werd de vacht in goede staat terug gevonden in Siberië. Ongeveer 42.000 jaar geleden ging Lyuba de babymammoet samen met haar moeder onderweg zijn geweest. Om de een of andere reden verloor de moeder het kalf gedurende enkele ogenblikken uit het oog. Het kalf verdwaalde, struikelde op de gladde rivier en gleed in een kuil van zand, klei en gesmolten sneeuw. Het kalf probeerde om zichzelf te bevrijden, maar na elke beweging zakte het dieper weg. Uiteindelijk kwam er modder in haar slurf en mond, waardoor de babymammoet uit alle macht naar adem hapte, maar hierdoor alleen nog maar meer modder in haar luchtpijp zoog. Ze zijn er nog altijd niet uit of het kalf verdronken is of gestikt.

Lekkere citroenrepen

Dit recept heb ik gevonden op de site: lekkertafelen.nl

ingrediënten

  • 240 g bloem
  • 100 g kristal suiker en 250 g suiker voor de vulling
  • 200 g zachte boter
  • snufje zout
  • 1 eetlepel rasp van en citroen
  • 4 eieren
  • 3 citroenen voor rasp en sap (voor de vulling)
  • 4 eetlepels bloem (voor de vulling)
  • poedersuiker voor de afwerking

Zo maak je de citroenrepen:

Bekleed een bakvorm 25×25 met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem met de suiker, zout en de eetlepel rasp. Voeg er de zachte roomboter aan toe en kneed dit kort door tot alles gemengd is. Verdeel de deeg over de bodem van je vorm en druk dit aan. Bak de bodem 25 minuten tot hij licht begint te verkleuren. Laat dit een 10 minuten staan om een beetje af te koelen.

De vulling kun je maken in de tijd dat de bodem in de oven staat. Haal met een fijne rasp het gele gedeelte van de gewassen biologische citroenen en pers deze daarna uit. Meng de bloem door de suiker en klop de eieren erdoor. Voeg dit in gedeeltes bij het sap en roer goed zodat het een glad mengsel wordt. Giet dit voorzichtig op de bodem en zet dit terug in de oven. Let hierbij wel goed op want de vulling is erg vloeibaar. Bak de koek ongeveer 25 minuten tot dat de zijkanten stevig zijn en het in het midden nog een klein beetje trilt, dit stijft op als de koek afkoelt. Laat de koek in de vorm afkoelen. Snijd de koek als hij helemaal koud is met een nat warm mes in stukken naar de gewenste grootte.

Strooi er nog wat poedersuiker over.

En smullen maar!