wat was de eerste spelcomputer?

Deelvragen: Wanneer kwam het uit?

 

Op welke console werd het gespeeld?

 

 

 

In 1958 vond de Amerikaan William A. Higinbotham het spel Tennis for two uit. Higinbotham werkte destijds in het laboratorium van een kerncentrale in New York en was op zoek naar iets leuks om te laten zien tijdens de open dag. Zijn tennis-videogame werd eerst op een oscilloscoop weergegeven, maar later maakte Higinbotham gebruik van een kleine monitor. Omdat hij nooit een patent heeft aangevraagd op het tennis-spelletje, wordt zijn spel niet als eerste computerspel gezien. Die eer gaat naar de makers van het spel. Het eerste computer spel is: space war. Het kwam uit in 1962. Het spel is bedacht door een zekere Steve Russell en anderen. Ook een heel bekend spel in die tijd is pong je zult nu denken wat is pong, maar eigenlijk is het nu nog populair. Pong is een soort tennis, je kan het spelen met zijn tweeën of tegen een bot. Ook de gameboy is een oude variant de gameboy komt uit 21 april 1989 dus dat is niet de oudste 😂. Msx was ook heel populair in 1982. Toen ik er achter kwam was ik echt geschokt dat Nintendo de gameboy had uitgevonden dus ik meteen mijn game boy pakken en gamen maar ik moet dit artikel even afschrijven 😢🤦‍♂️.  De Nintendo is in Japan bedacht dus de gameboy is ook in Japan bedacht. De wii is bedacht in  19 november 2006, tetris bestond toen nog niet. 😂 op het scherm vallen telkens blokken die bijvoorbeeld een L vorm hebben of een S vorm. De bedoeling van tetris is dat je alle blokjes goed moest plaatsen als je dat niet deed dan komt het niet uit! Om duidelijk te zijn de blokjes zijn allemaal horizontaal dus het past altijd. Ik kon niet vinden dat je tetris ook op msx kon spelen. Tetris is bedacht door een zekere Aleksej Pazjitniv. Magnavox Odyssey (1972) De allereerste commercieel verkochte game console ooit, de Magnavox Odyssey, werd uitgebracht in mei 1972, enkele maanden vóór het arcadespel Pong. In 1972 was het dat je je eigen spelcomputer. kon krijgen dus iedereen naar de winkel.

 

 

Mijn mening is ⁚ dat ik blij ben dat de computer is uitgevonden.

 

Bronnen Wikipedia

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *