Computerspelletjes

Hallo allemaal ik ga het hebben over de geschiedenis van computerspelletjes. Jullie kennen vast wel van die moderne spelletjes. Spelletjes zoals Minecraft, Roblox, The Sims en Pac-Man. Maar wat is de geschiedenis van al die computerspelletjes. Dat gaan we vandaag dus uitzoeken. Eerst zullen we gaan kijken wat de eerste computerspelletjes waren. Daarna wie ze bedacht en gemaakt. En tot slot in welk jaar en in welk land.

Wat waren de eerste computerspelletjes?
Nou de eerste computerspelletjes wat waren dat eigenlijk. Nou ik weet daar dus het antwoord op. Het aller eerste computerspelletje hete tennis for two. En nu denk je vast waarom maakte hij of zij dat computerspel. Nou er is ten eerste iets dat ik moet verklappen en dat is dat het een man was die dit computerspel heeft uitgevonden. Maar nu terug naar de vraag. Waarom maakte hij het computerspel. Nou dat zal ik je vertellen. Hij had over een tijdje een open dag. Alleen hij had nog helemaal niks. Maar hij wou toch iets leuks laten zien.

Wie heeft het eerste computerspel gemaakt?
Nou het eerste heb ik eigenlijk al verklapt. Als je dat bent vergeten ik heb al gezegd dat het een man is die dit spel heeft bedacht en gemaakt. Maar hoe hete hij nou dat zeg ik je nu. Hij hete William Higinbotham. Hij heeft het spel nooit gepatenteerd. En voor de mensen die niet weten wat het woord gepatenteerd betekent. Dat betekent dat als je een idee bij een bepaalt bureau verteld dat je dan een soort van de leiding krijgt over jouw idee en niemand anders. Niemand anders mag dan jouw idee na doen.

In welk jaar en welk land is het bedacht en gemaakt?
Laten we beginnen met in welk land het is bedacht en gemaakt. William Higinbotham was een Amerikaan daaraan hoor je denk ik wel waar hij dus vandaan kwam. Amerika!! nu weet je ook vast wel waar dat eerste computerspel is gemaakt. Ook Amerika logischer kan bijna niet. Nu nog welk jaar. Het jaar waarin dit computerspel is bedacht is het jaar 1958.

Mening: William Higinbotham
ik vind dat deze uitvinder echt de held van de eeuw is want ik vind computerspelletjes echt vet cool.

Bronnen:
https://isgeschiedenis.nl/nieuws/de-geschiedenis-van-de-gamesindustrie
https://stringfixer.com/nl/William_Higinbotham

 

A profile of William Higinbotham, the inventor of the first video game - The Verge

Geplaatst in Games.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *