Het leven van een baby

Hoe wordt een baby groot?

 

Wat eet en drinkt een baby als die is geboren?

De eerste paar maanden drinkt een baby alleen nog maar melk. Dit kan borstvoeding zijn of melk uit een fles. Melk uit een fles noem je ook wel flesvoeding. Flesvoeding wordt gemaakt met water en schepjes melkpoeder, deze voeding is meestal op basis van koemelk. Borstvoeding komt rechtsreeks uit de borst, Uit het borst komt moedermelk. Moedermelk is de beste voeding voor een baby. in moedermelk zit een stofje wat baby’s beschermt tegen ziektes.

 

Hapjes

Vier maanden na de geboorte mag je beginnen met de hapjes. Er zijn twee soorten hapjes, fruithapjes en groentehapjes. Een fruithapje kun je gebruiken als een soort klein tussendoortje voor een baby, In een fruithapje zit vitamine c. De groentehapjes zijn ook erg gezond in een groentehapje zit namelijk vitamine a en c.

 

De slaap van een baby

De eerste drie maanden na de geboorte van je baby slaapt een baby veel, ze slapen zestien tot zeventien uur per dag! Baby’s van vier tot zes maanden slapen gemiddeld veertien tot vijftien uur, en een baby tussen de zeven en de negen maanden slaapt gemiddeld dertien tot veertien uur per dag.

 

Conclusie

Een baby heeft veel nodig om te groeien net zoals wij, maar een baby heeft het meest zijn slaap en voeding nodig om te groeien. Als een baby dit niet zou hebben zou het kindje sterven. Als een baby slaapt of eet/drinkt krijgt hij nieuwe energie en groeit hij sneller.

 

Mening

Ik heb zeker een mening over een baby, ik heb zelf namelijk een zusje en een broertje. Ik ben altijd best wel jaloers omdat hun lekker in de maxi-cosi kunnen liggen in de auto en ik niet. En hun overdag lekker kunnen slapen en ik naar school toe moet. maar ze verdienen het ook en wij hebben het niet altijd nodig!

Geplaatst in Artikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *