Adamsappel

De Adamsappel, ieder mens heeft er een. Maar… waar komen de naam en oorsprong vandaan?

Medisch

Medisch wordt de adamsappel gezien als een deel van je stembanden. Medische onderzoekers weten al erg lang dat je adamsappel je stembanden zou moeten beschermen. Ook weten ze dat bij mannen de adamsappel groter en beter zichtbaar is dan bij vrouwen.

De Bijbel

In de bijbel staat een verhaal dat met de adamsappel te maken zou moeten hebben (volgens de schrijver(s) van de bijbel zelf.) . Dat verhaal gaat zo:

Het verhaal begint bij Eva, de tweede mens op aarde. Op een dag zei God tegen Eva: ‘Eva, je mag van alle bomen de vruchten opeten, behalve van die daar, daar mag je niet van eten.’ Maar een paar dagen later, zei een slang dat ze dat toch moest doen. Nadat ze een hap had genomen zei ze dat Adam, de eerste mens op aarde, dat ook moest doen. Adam deed dat, en een stukje appel bleef in zijn keel zitten. Vandaar dus ook ‘Adamsappel’

Ik denk dat het verhaal uit de bijbel niet waar is omdat ik zelf niet gelovig ben. Als je wel gelovig bent denk je misschien dat dit de reden is, en dat begrijp ik wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *