Adamsappel

Vandaag gaan wij het hebben over de adams appel.

              Hoofdvraag:
Waarom zie je de adamsappel beter bij jongens?

 

  1. Deelvraag:

Hebben meisjes wel een adamsappel?

  1. Deelvraag:

Wat is het nut van een adamsappel?

 

Verhaal:

De adamsappel is iets waar je niks mee kan denk je, de adams appel is een stuk kraakbeen,

En om dat langwerpige stuk kraakbeen als vloek zien is eigenlijk heel onaardig, want het vervult een belangrijke rol. Het beschermt namelijk ons strotklepje. En dat is fijn, want die sluit de luchtpijp af als we eten, zodat we ons niet verslikken. Meisjes hebben ook een adamsappel want anders waren er alleen maar jongens op aarde. En als er alleen maar jongens waren had de wereld geen mens gekend. En de rede dat de man een zijn adamsappel beter kunt zien is, dat mannen zijn adamsappel groter is. Het woord adams appel is vernoemd naar de eerste jongen op aarde. De adamsappel verwijst naar de verboden vrucht. de gewraakte vrucht doorgaans omschreven als een appel. Waarschijnlijk is daarom de Latijnse soortnaam van de appel. Kan de adamsappel weg gehaald worden je zult denken nee dat kan niet dan ga je dood, maar het kan. Er wordt via een klein sneetje dwars over de adamsappel een ruimte gemaakt waarbij enkele millimeters van het uitstekende gedeelte van de adamsappel wordt verwijderd. De huid wordt hierna gesloten. De operatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. U kunt dezelfde dag weer naar huis. Je kan je adamsappel ook voelen.
De adamsappel gaat bij de slikbeweging op en neer. Als de spieren gespannen blijven, kan dit het gevoel geven dat er een brok in uw keel zit. Als u minder gespannen bent, heeft u vaak minder last. U kunt het broekgevoel ook ervaren als een gevoel alsof er taai slijm in de keel zit.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Adamsappel

Geplaatst in het verhaal achter taal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.