Adamsappel

Wat is een adamsappel?

 

Je hebt er vast wel eens van gehoord, een adamsappel. Dat ene gekke ding in je keel, ik ga je van alles laten weten over de adamsappel.

 

Waarom kan je het zo goed bij mannen zien?

Misschien is het je wel eens opgevallen maar een man zijn adamsappel is heel erg zichtbaar hoe kan dat? Als mannen in de puberteit raken groeit de adamsappel van een man naar voren waardoor de adamsappel beter zichtbaar is. Je adamsappel groeit door hormonen. Doordat de adamsappel 60% groter is dan die van vrouwen is de stem van een man zwaarder. Door het groeiende strottenhoofd rekken de stembanden, je adamsappel heeft dus ook te maken met je stem

 

Adamsappel bij vrouwen.

Het lijkt dat vrouwen geen adamsappel hebben maar toch hebben ze hem, doordat de adamsappel 60% kleiner is dan bij een man is hij gewoon minder zichtbaar. Daarom is de stem van een vrouw veel minder zwaar.

 

Adamsappel verkleinen.

Sommige jongens voelen zich als een meisje, en laten zich daarom opereren aan hun adamsappel. Hun adamsappel wordt verkleind. Er wordt dan met een klein sneetje dwars over de adamsappel ruimte gemaakt zodat er een paar millimeter van de adamsappel wordt verwijderd. Het sneetje wordt hiernaar weer dicht gemaakt met een hechting.

 

Waar komt het vandaan?

De adamsappel is vernoemd naar de eerste mens die volgens de bijbel op aarde rondliep, dit was Adam. Eva de vrouw van Adam werd verlijd door de slang met pootjes, zij kreeg een verboden vrucht aangeboden. Eva nam een hap en gaf de vrucht door aan Adam. Adam en Eva werden daarom gestraft door god. De straf was voor Adam dat god een stukje van de verboden vrucht in zijn keel had laten hangen, zodat hij voor altijd zou worden herinnert aan zijn daad.  sindsdien zijn al zijn nakomelingen geboren met een bolletje in de keel dat de adamsappel heet.

 

De conclusie.

Nu eindelijk antwoord op de grote vraag: Wat is een adamsappel? Je adamsappel is de voorkant van het strottenhoofd. De adamsappel bestaat uit kraakbeen, dit beschermt je strotklepje en het strotklepje is heel belangrijk als je eet, zo kun je je niet verslikken.

 

Mijn mening.

Een adamsappel is natuurlijk heel belangrijk, maar ik vind persoonlijk dat een grote adamsappel niet zo mooi is. Ik vind het niet mooi omdat het dan goed zichtbaar is. Ik vind het wel heel interessant om meer te weten over de adamsappel.

 

 

 

 

 

Geplaatst in Artikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.