Namen en uitdrukkingen over geld.

Zijn er veel verschillende namen over geld?

Inderdaad er zijn veel soorten namen over geld vooral over gulden. Ze noemden gulden vroeger ook wel pieken of pegels. Je had ook knaken een knaak kon je ook een rijksdaalder noemen. En een knaak was 2,5 gulden. Een knaak werd vernoemd naar een oudere Duitse muntsoort de knack. Je hebt ook een heitje of een kwartje is 25 guldencent. En ja ik zie je al denken het is toch eurocent geen guldencent ja dat klopt, maar vroeger was dat anders er was nog steeds cent maar dan in een andere vorm. Want zoals je vroeger gulden had heb je nu euro´s en dat geld dus ook voor de cent. Allen is eurocent wel duurder want 25 guldencent is 10 eurocent. De naam gulden komt van de gulden florijn oftewel de gouden florijn is naar de Florentijnse munt fiorino d´oro.

Zijn er veel verschillende uitdrukkingen over geld?

Dagobert-Duck zwemt in het geld – Wij bouwen succesvolle ondernemingenJa er zijn veel verschillende uitdrukkingen met geld. Bijvoorbeeld zwemmen in het geld dat betekend dat je heel rijk bent en dat je letterlijk in het geld zwemt. Net zoals Dagobert duck. Je hebt ook de uitdrukking geld moet rollen dat betekend dat geld uitgegeven moet worden. Zo heb je ook de uitdrukking met gelijke munt betalen. Dat betekend hetzelfde kwaad terugdoen. Zo heb je ook de uitdrukking daalders zijn goed geld dat betekend zij zijn te vertrouwen. Die uitdrukking heeft ook te maken met me de namen van geld. En er zijn nog veel meer uitdrukkingen over geld, maar dat zijn er te veel  om op te noemen. Want tijd kost geld!

Mening

Ik vind dat die namen over geld wel leuk zijn en ik wist er nog niet zo veel van. dat is hetzelfde bij de uitdrukkingen over gel ik wist wel dat ze bestonden maar niet dat er echt heel veel zijn.

Bronnen

Wikipedia, spreekwoorden-gezegden.nl en google.nl

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.