Barbie pop

Wat is een barbie pop?

(wikipedia) Barbie is een pop die gemaakt wordt door de Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel. De eerste barbiepop van Mattel werd uitgebracht in 1959 (de Barbie Ponytail).

 

Hoe is het ontstaan?                       

 

Ruth Handler, een van de oprichters van Mattel, zag indertijd haar dochter Barbara spelen met papieren aankleedpoppen. Het bracht haar op het idee om zo een pop in 3D te maken. Nadat Handler in 1956 op een reis door Zwitserland de pop Lilli aantrof, ontworpen door een Duitse fabrikant, besloot Mattel om de rechten te kopen, om een soortgelijke pop in de Verenigde Staten uit te brengen. Charlotte Johnson de modeontwerpster maakte de eerste kleertjes voor de pop. De pop kreeg de naam Barbie, vernoemd naar het koosnaampje van de dochter van Handler, omdat zij de inspiratiebron voor de pop was geweest

 

Zijn er ook films en liedjes?

 

Ja.

 (wikipedia) Barbie in De Notenkraker (Engels: Barbie in the Nutcracker) is een Amerikaanse digitale animatie– en motioncapturefilm uit 2001, geregisseerd door Owen Hurley. De film is gebaseerd op het verhaal van E. T. A. HoffmannDe Notenkraker en de Muizenkoning en op het klassiek ballet van TsjaikovskiDe Notenkraker. Barbie vertolkt hierin de rol van Clara. Barbie in De Notenkraker was de eerste film over Barbie sinds 1987 en de eerste in een serie van digitaal geanimeerde Barbiefilms. De film werd opgevolgd door Barbie als Rapunzel.

 

Mijn mening over de barbiepop is dat ik het niet heel leuk vind en denk ik dat het eerder voor meisjes is maar dat is niet altijd zo.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.