Historiek over ‘De bokkenpruik op hebben’

‘De bokkenpruik op hebben’ betekent letterlijk: chagrijnig zijn, niet mee willen werken. Blijf lezen om de historiek te weten van dit spreekwoord.

 

De Middeleeuwen                                                                                                                         In de 18e eeuw werden veel pruiken gedragen. Hier komt het spreekwoord ‘De bokkenpruik op hebben’ ook vandaan. Als in de middeleeuwen mensen van adel een pruik op hadden, moest die natuurlijk wel goed zitten. Anders verloor het zijn chique uitstraling.

Ik denk eigenlijk niet dat dit spreekwoord veel word gebruikt. Het is niet een erg bekend spreekwoord. Mensen gebruiken vaak andere spreekwoorden als ‘De bokkenpruik op hebben. Mensen gebruiken vaker spreekwoorden als ‘Slecht gemutst zijn’. Of ‘sikkeneurig zijn’.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.