De mysterieuze dood van Rudolf Diesel

Uitvinder

Rudolf Diesel was de bedenker van de ‘dieselmotor’. Hierdoor is hij beroemd geworden. Diesel was een eponiem. Tot vandaag de dag zie je bij tankstations dieselbrandstof. Diesel is veel duurzamer dan normale brandstof.

 

Theorie

Ze zeggen dat de doodt van Rudolf diesel plaatsgevonden zou hebben bij Het Kanaal. Dat is de zuidelijke Noordzee tussen Groot-Brittanië (Frankrijk) En Engeland. Later vond een Nederlands Loodsschip zijn lichaam en dat werd overboord gegooid (dat was vrij gebruikelijk). De onderzeeër waar Rudolf in zat werd getest met zijn uitvinding: de dieselmotor. (Het lag niet aan de motor) Rudolf was verdronken.

 

Biografie 

In Rudolf Diesels jongere jaren woonde hij eerst in Parijs. Daarna moesten ze al gauw weg voor de Frans-Pruisische oorlog. Rudolf en zijn familie vluchtten naar Duitsland omdat daar ook familie van hun was.

Rudolf groeide verder op in Duitsland. Hij werd later ingenieur en was altijd de beste van de klas. Door de goeie prestaties werd hij erg goed in techniek en wetenschap.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.